2019-07-14

Дизайн дитячої: поради дизайнера Анни Разумова

Дизайн дитячої: поради дизайнера Анни Разумова

Дизайн дитячої: поради дизайнера Анни Разумова

«Незалежно від розмірів дитячої кімнати, вона повинна бути зонирована - для відпочинку, ігор і навчання. Зонування - найважливіший принцип, який з раннього віку привчає малюка до порядку, розвиває уважність і концентрацію », - Анна Разумова, дизайнер інтер'єру.

Зона для навчання і творчих занять

Найбільш підходяще місце її розташування - якомога ближче до вікна, оскільки тут буде максимально природне освітлення в денний час. Обов'язкові елементи для робочої зони:

  • зручний за розміром стіл;
  • комфортний стілець;
  • додаткові джерела світла.
  • Зона для сну

Місце для сну малюка краще розмістити в одному з куточків кімнати. Розташування ліжка тут також грає не останню роль. Вона повинна перебувати на протилежному боці від вікна, щоб, прокинувшись, дитина бачила приємний вигляд. Вдалий інтер'єр зони сну забезпечить бадьорість на цілий день і легкий ранній підйом.

Зона для ігор

Оснащення зони для ігор визначається в залежності від вільного місця, яке залишилося після облаштування спального місця і робочої зони. Обов'язкова наявність в ігровій зоні м'якого килима і місткої шафи, в який можна скласти всі іграшки.

У своїй кімнаті дитина проводить багато часу: тут він грає, освоюючи нові соціальні ролі, вчиться, відпочиває. Для гармонійного розвитку важливо, щоб кімната створювала відчуття безпеки, відповідала віку і допомагала задовольняти базові потреби.

Інші важливі фактори, які слід врахувати при створенні дизайну дитячої

Вік дитини. Дитяча повинна бути розроблена з урахуванням потреб малюка. Важливо облаштувати кімнату таким чином, щоб вона росла разом з дитиною. Перестановка і заміна меблів не повинна стати проблемою, коли дитина подорослішає. Підбирайте універсальний дизайн, який легко адаптувати і оновити, наприклад, за допомогою декору. Також важливо прислухатися до бажань маленької людини, коли він може їх озвучити - нехай деякі ідеї вам здаються тимчасовим захопленням, постарайтеся їх реалізувати і подарувати дитині мрію. Наприклад, якщо у вашому будинку живе юний фанат «Зоряних воєн» (як в сім'ї одного з наших замовників), можна вибрати тематичні шпалери для акцентної стіни. У разі втрати інтересу і появи нових пристрастей, ви завжди зможете порадувати своє чадо, приклавши мінімум зусиль - необхідно буде всього лише змінити дизайн тієї самої стіни.

Кількість дітей. Якщо в родині дитина не один, в ідеалі, звичайно, кожному слід виділити окрему кімнату. Але часто трапляється так, що для двох дітей є тільки одна кімната. У такому випадку потрібно особливо ретельно підійти до питання зонування. Спальне місце і робочий стіл обов'язково повинні бути у кожної дитини свої: стежити за порядком і чистотою - це особиста зона відповідальності кожного. Зона для ігор може бути загальною, але орієнтованої на інтереси обох малюків.

Дизайн дитячої - одна з улюблених завдань для багатьох дизайнерів. Робота над такими проектами - це завжди занурення в особливу атмосферу і настрій, не бійтеся довірити реалізацію мрії свого дитини професіоналам.

video
00.Instagram

Проекти, релізи та цікавий матеріал!

Instagram@ar.design.studioПідписатися
anna razumova instagram
anna razumova instagram
anna razumova instagram